Before

Huis toernooi

Elke week hebben we op zondagavond een pooltoernooi voor iedereen die hier zin in heeft. Of je nu net begint of al jaren ervaring hebt, je kunt op zondag mee doen. Het kan voor één keer, maar kan ook elke week tot en met de masters. Hoe houden we het dan toch interessant voor alle niveaus? De toernooien worden met een handicap gespeeld. Dat houdt in dat na de eerste keer meedoen ons toernooiprogramma jouw niveau ten opzichte van andere spelers weet (dit wordt gedurende het aantal keer dat je mee doet uiteraard accurater). Hierdoor krijg jij of je tegenstander één of meer punten voorsprong waardoor het niveau ongeveer gelijk wordt.

Inschrijfgeld

Om mee te doen betaald iedere deelnemer €10,- inschrijfgeld (voor aanvang) . Daarnaast hoeft uiteraard niet meer betaald te worden voor de tafels waarop je de wedstrijden van het huistoernooi speelt. Van elke €10,- gaat er €8,- in de prijzenpot voor die avond. De overige €2,- bewaren we voor de prijzenpot van de masters, welke na 9 weken gespeeld zal worden.
Prijzengeld wordt op de avond verdeeld aan de hand van het aantal deelnemers.

Tijden

We starten elke zondag om 20:00 uur. Vanaf 19:00 uur worden er tafels beschikbaar gesteld om in te spelen (het aantal tafels hangt af van de drukte). Inschrijven kan tot uiterlijk 15 min voor aanvang van het toernooi bij de bar of toernooileiding. 

Toernooischema en Races

Wanneer er 16 of minder deelnemers zijn delen we iedereen willekeurig in, in verschillende poules van maximaal 4 spelers. Na de poulefase gaan de nummers 1 en 2 uit de poule naar het A-toernooi en de nummers 3 en 4 naar het B-toernooi. Het A-toernooi en B-toernooi zijn beide een enkel knock-out schema (een schema waarin je na 1x verliezen uit het schema ligt), welke gelijk na de poulefase gespeeld zal worden.

Wanneer er meer dan 16 deelnemers zijn delen we iedereen willekeurig in, in een dubbel knockout schema (een schema waarin je na 2x verliezen pas uit het schema ligt). Dit tot we de laatste 8 bereikt hebben. Deze laatste 8 mogen in een enkel knockout schema verder strijden (in dit schema lig je er met 1x verliezen dus al gelijk uit).

Op de avond zelf wordt bepaald, naar aanleiding van het aantal deelnemers, of er races naar 3, 4, 5, enz. worden gespeeld en kan naarmate de fase van de avond verschillen.

Spelsoorten en Masters

We spelen 9 weken waarin iedereen zich vrij kan inschrijven. De scores welke behaald worden, worden per speler bijgehouden en bij elkaar opgeteld. In week 10 is de masters. Hieraan mogen alleen de top 8 na 9 weken deelnemen (mits je minimaal 5 van de 9 weken hebt mee gedaan). Als er iemand in de top 8 uitvalt zullen de plaatsen automatisch doorschuiven waardoor de speler op plek 9 mee mag doen (mits haalbaar).
In de weken 1, 4 en 7 spelen we 8-ball, in de weken 2, 5 en 8 spelen we 9-ball en in de weken 3, 6 en 9 spelen we 10-ball. Tijdens de masters speel je een potje 8-ball en een potje 9-ball. Degene die beide wint gaat door. Win je beide een potje dan wordt er een beslissende 10-ball gespeeld.