Pool Competitie

Pool Competitie

Voor de poolcompetitie kan een team zich zowel voor de landelijke competitie (divisies), als voor de regionale competitie (klasses) inschrijven. Het niveau van de regionale competitie ligt over het algemeen lager dus de meeste mensen beginnen hierin. Als je zelf een leuke groep hebt, waarmee jij je wilt inschrijven kan dat uiteraard. Dan horen we graag van je om je te helpen bij de inschrijving.

Mocht je nog geen mensen hebben waarmee je een team wilt vormen, laat het dan weten. Wij hebben namelijk nog meer mensen die in een team willen spelen, waaruit we een of meerdere leuke teams kunnen vormen.

In beide gevallen stuur ons een mailtje of kom langs om ons je naam, e-mail adres en telefoonnummer door te geven. Laat ons dan ook weten of je alleen bent of nog meer spelers hebt voor een van onze teams.

Competitie

Een competitie bestaat uit een aantal teams die meerdere malen tegen de overige teams spelen in hun divisie / klasse. In de divisie speel je op zondag overdag en heb je ongeveer 1 wedstrijd per maand door het hele seizoen heen. In de klasses speel je de thuiswedstrijden op een eigen gekozen avond (20:00 uur start wedstrijd) op maandag t/m donderdag (uiteraard in overleg met ons). De Uitwedstrijden speel je op de door de tegenstander gekozen avond (ook maandag t/m donderdag). Bij de klasses speel je ongeveer 1 wedstrijd per 1 a 2 weken.

Wedstrijd

Een wedstrijd bestaat uit meerdere partijen. In de klasses zijn dit 6 partijen en in divisies 7 partijen. Alle partijen dienen die avond / dag gespeeld te worden. De partijen zullen een of meerdere 8-ball, 9-ball en 10-ball partijen zijn. In sommige klasses en in alle divisies komt ook een of twee 14.1 (straightpool) spel voor.

Team

Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 8 spelers. Per wedstrijd kunnen er in klasses max. 7 spelers en in divisies max. 8 spelers per wedstrijd ingezet worden. Dit is omdat in de klasse er 5 individuele partijen zijn en 1 dubbel (dus 2 tegen 2) per avond. In de divisies zijn dit 6 individuele partijen en 1 dubbel (2 tegen 2).

Kom jij onze poolteams versterken?

Nieuwsgierig geworden naar onze pool competities? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ben je..